Мъж в домакински ръкавици с кутия бяла боя в ръцете засякоха полицаите направо на улицата в подмосковското селопоселке Кльоново. Пенсионерът старателно рисувал на пътя равни линии на... бъдеща пешеходна пътека.

При това 70-годишният Андрей Коротков подходил доста отговорно към задачата си: първо начертал стоп линии в двете ленти, след това с помощта на скоч маркирал контурите на „зебрата“. Коротков дори спазил стандартните размери на линиите, указани в правилника. 

Пенсионерът обаче не успял да завърши докрай делото си, тъй като бил спипан от дошлите на място полицаи. Зрелището толкова удивило униформените, че те не се сдържали и включили камерите на мобилните си телефони, за да заснемат случващото се. На въпрос защо прави това, 70-годишният мъж отговорил, че рисува „зебра“, за да ходи до... Наташа.

След като смаяните полицаи започнали да се подсмиват, човекът троснато им обяснил, че Наташа се казва... отсрещният магазин, където хлябът бил най-евтин в района. Навсякъде цената му била 75 рубли, а в магазин "Наташа" - 50.

Симпатичната и смешна ситуация обаче въобще не омилостивила полицаите и те отвели мъжа в близкото управлението. Където порицали „художника“ за деянието му и му наложили глоба от 3000 рубли, или около 40 евро. Делото му обаче не останало незабелязано – след като пътните инспектори видели видеото в интернет, решили все пак да поставят на споменатото място законна пешеходна пътека. За което впрочем се молел още преди година и собственикът на въпросния магазин "Наташа", но...

Превод и редакция: Glas.bg