Най-страшното, което Тим Клерк от Окланд, Нова Зеландия, очаквал да види в кухнята на майка си, било хлебарки и плесени. Случилото се обаче подобрило всички рекорди, съобщи "Лайф", цитиран от БТА.

Когато майка му го повикала в кухнята, Тим се надявал да похапне нещо вкусно. Но онова, което видял, го накарало да не желае да сложи нищо в устата си. На пода имало странни същества, някои от които се движели. Тъй като не успял да ги разпознае, Тим заснел видео и го качил във Фейсбук, надявайки се, че ползватели на социалната мрежа ще му помогнат да го стори.

Но за съжаление те не успели да му помогнат. Съществата били с издължени тела и дълги опашки. Нито един ползвател на Фейсбук не си спомнил да е виждал подобно същество.

Новозеландски ентомолози отбелязаха, че на видеото се виждат нещо като краченца на молец. Ако някое животно е изяло молец, но е оставило краченцата му, е нормално те все още да се движат.

Учени от университета в Окланд решиха, че видеото не е автентично, макар независим експерт да увери, че е възможно да съществува неизвестен вид червеи.