“Ти си кралица на драмата!“, през смях заявява гаджето на Луела Мичи, Сион Броутън, докато прави видео с телефона си. Момичето се превива от болка, иска да се обади на майка си и накрая... умира.

Причината за смъртта на 24-годишната Луела, дъщеря на актьора Джон Мичи, е свръх доза наркотици. Приятелят й Сион Броутън я снабдил с 2-CP на музикалния фестивал Bestival, а когато видял, че състоянието й се променя, започнал да я снима.

Кадрите, които съдебните заседатели виждат, са ужасяващи. Те са заснети часове преди рождения ден на младата инструкторка по йога.

Момичето плаче, докато Броутън се смее и я нарича "кралица на драмата“. 

В продължение на часове, мъжът снима как Луела става все по-зле и по-зле. Тя се моли да звънне на майка си, Броутън и заповядва да "остави телефона си на страна“.

В 6 сутринта момичето все пак успява да се чуе с майка си, която я чува как "крещи зловещо“.  Семейството й веднага се втурва към мястото на фестивала, макар че се намират изключително далеч. В паниката, звънят на брат й Сам, който е в района. Той се опитва да се свърже с Броутън и го моли да повика медицинска помощ, но от него получава само SMS гласящ: "Ще ти се обадя след час“.

През цялото това време видеото не спира. Записът запечатва смъртта на Луела в гората край сцените на фестивала, а Броутън продължава да снима дори и след като тя вече е мъртва, часове преди да навърши 25 години.

На  Сион Броутън е повдигнато обвинение за убийство и търговия с наркотици. Ала той отрича да е извършил престъпленията.

Според обвинението обаче, той е можел да спаси Луела, ако не се е страхувал от последствията. Броутън вече имал една една присъда за търговия с наркотици. Също така се е признал за виновен, че е дал от същия наркотик на Луела и нейна приятелка на фестивала "Гластънбъри“. За това той не вика помощ. Страх го е каква ще е присъдата след поредно провинение.

Първия си контакт с друг човек прави едва когато момичето вече е мъртво. Най-близката болница е на няколко километра от мястото.

Според експертите, Луела е можела да бъде спасена, тъй като 90% от тези случи завършват положително след намесата на медицински екип.

"Кралицата на драмата“ обаче няма този шанс.