Най-малко 31 души са се заразили с коронавирус на сватба в австралийския град Сидни, съобщава Daily Star. На тържеството на Скот Магс и Ема Меткалф в хотел Tumbling Waters Retreat на 6 март са присъствали 140 гости. След церемонията младоженците отишли на меден месец на Малдивите.

Две седмици след сватбата станало ясно, че 31 от гостите са заразени с коронавирус. „Новината направо ни уби. Ние наистина искахме приятелите ни да са в безопасност и да се чувстват добре. Това беше най-хубавият ден в живота ни и искахме да го запомним по най-добрия начин.

Беше перфектен уикенд, ако не се брои коронавирусът”, отбелязва младоженецът. Гостенка на тържеството, бременна с третото си дете, разказа за случилото се в социалната мрежа. „Бебето ми, което е на годинка, е със симптоми на коронавирус. Чувства се много зле. Малката ми дъщеря имаше висока температура. Аз чувствах слабост, задух и сърцебиене.

Свързах се с всички, с които съм контактувала в последно време. Ако случайно сте общували с мен от 6 март или с някой друг, диагностициран с коронавирус, или чувствате симптомите на заболяването, моля ви, изолирайте се”, призова Сали Хоуич в Инстаграм. Всички гости и персоналът, който е обслужвал тържеството, са под карантина.