Стивън Кинг предлага нов начин да се потопите в неговия свят. Кралят на ужаса превръща имението си в музей и ще остави читателите си да влязат надникнат зад кулисите на мястото, родило най-вледеняващите кръвта истории.

Имението в Бангор, щата Мейн, ще се опита да се превърне в едно гостоприемно пространство за почитателите.

Макар червеният дом с две кули и черна ограда, украсена с прилепи и дракони да е вдъхновила не едно или две произведения на великия писател, къщата продължава да привлича интереса на любителите на хорър литературата, пишат от CNN.

Стивън Кинг и съпругата му Табита Кинг са получили одобрение от общинския съвет на Бангор, щата Мейн, да използват дома си с нестопанска цел. Предвижда се архивът на 72-годишния писател, който понастоящем се съхранява в университета на Мейн, да се върне в дома му.

Съседната къща за гости, която семейството придоби през 2004 г., ще служи като резиденция, където други писатели ще могат да работят в спокойна обстановка.

Дата за откриване на музея не се посочва.

Кинг купува червеното си имение през далечната 1980 година за 135 000 долара. Самият той неведнъж е споменавал, че мястото има особена енергия - в сградата винаги било студено, а имало и стаи, които котката упорито отбягвала. Големият син на писателя пък бил убеден, че в кулите има призраци.