Бяла двойка в САЩ заведе дело срещу клиника за инвитро, а причината, е че жената родила азиатско бебе, съобщава ladbible.com

Кристина Коедерич и бившият й съпруг Дрю Василевски са завели иск във Висшият съд на Ню Джърси в графство Есекс, като твърдят, че са платили 500 000 долара (405 637 британски лири) на Института по репродуктивна медицина и наука в Сейнт Барнабас (IRMS), за да имат двамата дете.

През ноември 2012 г. се ражда дъщеря им, а през юли 2013 г., започнали да забелязват, че детето им развива азиатски черти, както и кръвно заболяване, което предимно е свързано с Югоизточна Азия, според съдебните документи.

ДНК тестове разкриват, че Василевски не е бащата - новина, за която се твърди, че го е "опустошила".

Кристина Коедерич споделя: "Той плачеше. И аз плачех. И на следващия ден се обадих на клиниката и попитах как е възможно това? Може ли наистина да се случи?"

Миналия месец съдията на Висшия съд Кийт Линот в графство Есекс пусна заповед с искане да се оповестят имената на мъжете и жените, които ползвали услугите клиниката по времето когато и Кристина и мъжа ѝ. По-конкретно, тя иска подробности кой контролира лабораторните процедури, и всички азиатски мъже, чиято сперма е използвана през този период от време.

Те също така поискали от клиниката да проучат всички възможни жени, които може да са погрешно оплодени със спермата на Василевски.

Двойката търси обезщетение, твърдейки, че грешката е била катализатор за развода им, а адвокатът на Василевски Дейвид Мази заяви, че клиентът му заслужава да знае какво се е случило със спермата му.

"Това малко момиче има право да знае генетичната си история. Тя има право да знае дали има някакви медицински проблеми", настоява юристът.