След заместник-министъра на здравеопазването на Иран, сега и вицепрезидентът на страната Масумех Ебтекар е с коронавирус, съобщава АП, позовавайки се на вестник IRAN daily. Ебтекар е известна с ролята си на говорител по време на кризата със заложниците в американското посолство през 1979-1981 г.

Във вторник ирански представители потвърдиха, че заместник-министърът на здравеопазването Ирадж Харирчи е заразен с новия коронавирус. Часове преди да бъ де диагностициран, Харирчи даде пресконференция, на която изглеждаше видимо болен - потеше се обилно и имаше вид на много отпаднал.

Иран отмени петъчните молитви в столицата Техеран, както и в останалата част от страната.

В Ислямската република има 26 смъртни случая и 245 заразени с вируса. Държавата забрани на китайски граждани да влизат в страната. Иран е една от трите горещи точки на заразата извън Китай. До момента в страната е отчел 95 случая на заразени, но се смята, че действителният брой на засегнатите е по-голям. Жертвите в Иран вече са 15. До момента в ислямската република са загинали повече хора, отколкото във всяка друга държава извън Китай.