Единият от терористите, убили най-малко 49 души в джамия в Нова Зеландия, е бил преди година в България. Това разкриха източници от службите пред ПИК. Именно това се очаква да обсъдят в Министерски съвет премиерът Борисов и всички шефове на спецслужбите у нас.

 

Въпреки че е бил преди година у нас, няма данни терористът да е имал контакти с българи.

Припомняме, че след атентата в Нова Зеландия бяха разпространени снимки, на които се виждат няколко пълнителя на автоматично оръжие, на които са написани имена на терористи, както и на ключови сражения от Руско-турската и Балканската война. Единият от тях гласи „Битка при Булаир 1913". Става въпрос за Боя при Булаир от 8 февруари 1913 г. между българската Седма пехотна рилска дивизия под командването на генерал-майор Георги Тодоров, и османските дивизии „Мюретеби“ и 27-а пехотна под командването на Али Фетхи Окяр, образуващи 10-и турски корпус.

На оръжието и пълнителите се четат още името на принц Фружин – синът на на цар Иван Шишман (1371-1395), и който се бори срещу османците преди падането на Втората българска държава. Спомената е и битката на връх Шипка от Руско-турската война (1877-1878).

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!