Другата страна на 11/09 - най-ужасяващият атентат и един от най-тежките дни в историята на човечеството. Денят, в който двама души срещнали любовта.

След като самолетите се врязват в търговския център в Ню Йорк, голяма част от полетите към САЩ са пренасочени и отменени, докато всички заедно съпреживяват трагедията.

38 полета, превозващи общо 6700 души са били приземени на летището в Нюфаундленд - страна с 11-хилядно население. Сред блокираните на терминала пътници били и двама напълно непознати - Ник от Англия и Даян от Тексас.

Двамата се срещнали по стечение на обстоятелствата.

"Не беше любов от пръв поглед. Попитах Даян дали мога да седна до нея", разказва пред "Inside Edition" Ник.

И така… двамата започнали да си говорят. В този така трагичен от човешката история момент, можели да направят едно единствено нещо - да бъдат там един за друг.

"Бяхме сами. Беше се случила огромна трагедия и в такъв момент просто искаш да си поговориш с някого", разказва Даян.

Прекарали в Гандер, Нюфаундленд пет дни. Време, което било достатъчно и за двамата да разберат, че са намерили любовта. Днес, 18 години по-късно Ник и Даян са щастливо семейство.

Нещата обаче не започнали веднага. Ник се върнал във Великобритания, а Даян - в Тексас. Двамата продължили с живота си, но едновременно с това продължили и да комуникират.

И така, през октомври 2001 година Ник си намерил извинение да отиде в Хюстън, Тексас. Месец по-късно предложил брак на Даяна. Двамата вдигнали сватба още на следващата година.

Меденият си месец прекарали в Нюфаундленд - съдбоносното място, на което двамата се срещнали.

Невероятната им история не остава незабелязана и днес вече е превърната в мюзикъл, а за Ник и Даяна има дори документален филм, чиято премиера беше на 11 септември тази година.