На теория църквата трябва да бъде едно от най-сигурните места за тези, които търсят убежище. Посещението на тази институция обаче се оказа фатално за млада нигерийка.

Според CNN в края на май 22-годишната Увайла Вера Омозува е била жестоко нападната и изнасилена в църква в близост до дома й. И три дни след това тя починала.

Съобщава се, че в този съдбовен ден Увайла специално отишла в храма, за да учи в спокойна среда. Тя често идвала тук - в Redeemed Christian Church of God, една от най-големите петдесятни църкви в Нигерия.

Според местните медии група мъже скоро влезли в църквата. Възползвайки се от момента, когато в храма нямала никого, неизвестните лица изнасилили студентката, след което нанесли няколко силни удара по нея с пожарогасител.

Пребитото, в скъсани дрехи и изцапано от кръв момиче по-късно е открито от охранител. Увайла веднага е хоспитализирана в болницата, но въпреки всички усилия на лекарите, момичето умира три дни по-късно.

Както стана известно, прокуратурата вече е образувала наказателно дело по факта на изнасилване и убийство. Полицията заяви, че ще направят всичко, за да хванат и осъдят престъпниците в близко бъдеще.