При стрелба във Френския квартал в Ню Орлиънс, който е популярна туристическа дестинация са ранени 11 души, като двама от пострадалите са в критично състояние, съобщи местната полиция, цитирана от AFP.

Стрелбата е станала около 3:00 часа местно време (11:00 българско време)на оживена търговска улица близо до много хотели в историческия квартал, който привлича посетители от цял свят.

Няма съобщения за загинали и полицията заяви, че бързо са реагирали на инцидента, тъй като допълнителните патрули са били дежурни по време на годишния университетски футболен мач в деня на благодарността, съобщава "Фокус".

"Имахме офицери в този район, които са чули и са реагирали на стрелбата", каза пред репортери полицейският служител Шон Фъргюсън.

"За съжаление, имаше толкова много хора тук, ние не успяхме да определим кой всъщност е стрелял по това време. Не знаем как е започнало."

Полицейското управление на Ню Орлиънс заяви чрез социалната мрежа "Туитър", че не са извършвани арести и разследването продължава.