В САЩ нов случай на починал след арест афроамериканец доведе до оставката на ръководството на полицията в град Атланта. Той оказал съпротива при задържането му и провокирал един от полицаите да го рани, а по-късно починал в болница.

Инцидентът стана пред ресторант за бързо хранене - афромериканецът причинил задръстване, след като заспал в автомобила си, вероятно в нетрезво състояние, информира БНР.

След случилото се пред заведението се събраха около 150 души на протест, след което подпалиха заведението, където бе застрелян мъжът.

Заведението е обхванато от пламъци. На място работят пожарникари. Все още няма информация дали има хора в него.  

Протестиращите са запалили и автомобили, разбивали са прозорци. За да разгонят вандалите, полицаите са използвали сълзотворен газ и светошумови гранати.

По-късно полицията в Атланта съобщи имената на двамата униформени, замесени в стрелбата, при която загина афроамериканецът Ришард Брукс, съобщи Блиц. Това са Девин Броснан и Гарет Ролфи. Броснан е полицейски служител от почти две години, а колегата му - от 7. 

"Полицай Броснан е преместен на административна длъжност, а полицай Ролфи е уволнен", се казва в изявление на полицията. В момента органите на реда разследват обстоятелствата около смъртта на 27-годишния мъж.