Шестима души са загинали при тежка катастрофа на междущатска магистрала в Джордия, съобщиха полицейските власти. Сред жертвите на кървавия пътен ад са и три деца.

ПТП-то е станало около 02:05 часа в окръг Либърти, на около 30 мили южно от Савана. Lexus RX350 с регистрационни табели от Флорида, управляван от 77-годишен мъж, е навлязал в насрещното движение и се е ударил челно в Nissan Rogue, управляван от жена. В автомобила с нея са пътували още мъж и три деца.
 

Веднага след като полицията получила съобщение, че автомобил се движи в насрещното, към мястото са били изпратени патрули. Но малко след това е получено второ съобщение за тежка катастрофа с много жертви.

Снимки от местопроизшествието показват, че предната част на двете превозни средства е смачкана до неузнаваемост.

По първоначални данни и шестимата загинали са били с предпазни колани, но ударът е бил много силен и те не са успели да спасят живота на пътуващите в двете коли.

Жертвите от Nissan-а са от едно семейство: Сара Робинсън, 41 г.; Нейтън Робинсън, 37 г.; Стивън Робинсън, 12 или 13-годишен; Ребека Робинсън, 13 или 14-годишна; Александър Робинсън, 4 или 5-годишен. Те са от Портсмут, Вирджиния.

Шофьорът на Lexus-а все още не е идентифициран, пише bg-voice.com. Катастрофата се разследва. ПТП-то затвори всички северни платна на магистралата до около 5:30 часа сутринта.