По време на демонстрацията във Вашингтон избухнаха сблъсъци между поддръжници на американския президент Доналд Тръмп и полицията, съобщава Fox News.

Вашингтон е залят от хора, които не искат да видят как радикалните леви демократи отвличат победата ни на изборите. Това е достатъчно от наша страна, гражданите вече няма да търпят! Ние от Овалния кабинет ви чуваме (и обичаме). Направете Америка отново велика!, написа Тръмп в своя Twitter профил.

Стотици протестиращи излязоха по улиците на Вашингтон в навечерието на планираното потвърждение на победата на Джо Байдън. Те настояват да не се броят електоралните гласове на онези щати, в които Байдън е спечелил с малко гласове.

В началото демонстрацията беше спокойна, но след първите сблъсъци властите поискаха помощта на Националната гвардия. Правоприлагащите органи използваха газ, за ​​да разпръснат протестиращите.

"Призовавам президента Тръмп да отиде по националната телевизия сега, за да изпълни клетвата си и да защити Конституцията, като поиска прекратяване на тази обсада", съобщи в извънредно обръщение новоизбраният президент Джо Байдън.