В Съединените щати започна процедурата по втория импийчмънт на президента Доналд Тръмп.

Междувременно ФБР предупреди за опасност от безредици във всеки щат в деня на встъпването в длъжност на Джо Байдън след седмица.

Демократите внесоха импийчмънт с едно обвинение срещу Тръмп – в подбудителство към бунт, с което действащият президент е заплашил националната сигурност на САЩ. Те дадоха ултиматум от 24 часа на вицепрезидента Майк Пенс да свика кабинета и да отстрани Доналд Тръмп от власт, предава бТВ.

Ако това не стане, в сряда те ще гласуват внесения импийчмънт в Камарата на представителите. За да има успех гласуването, демократите трябва да бъдат подкрепени от поне 17 републиканци.

Федералното бюро за разследване (ФБР) на САЩ предупреди, че се планират въоръжени протести във Вашингтон и в цялата страна в дните преди церемонията по встъпване в длъжност на новоизбрания президент на САЩ Джо Байдън на 20 януари.

В бюлетин на ФБР за вътрешно ползване се казва, че въоръжени протести са планирани във всички 50 щатски столици от 16 януари до 20 януари, и във Вашингтон от 17 януари до 20 януари.