Българската журналистка Соня Стоянова, която в момента живее в САЩ и е по-известна като Соня Александър, е била приета с коронавирус в болница в Ню Йорк.

Новината за това съобщи на профила си във Facebook журналистът Константин Мишев, който бе съветник на министър-председателя Филип Димитров и също живее в САЩ.

Самата Соня Стоянова разкрива, че вече се е подобрила. Тя се е почувствала зле и е потърсила помощ в спешното отделение на болницата, където веднага е била диагностицирана с коронавирус.

„Лежа в In Presbyterian Cornel Hospital. Само да кажа една подробност. Това е една от най-добрите болници в света, ER department е несравним с други болници в технологично отношение и квалифицирани доктори, специалисти в различни области“, разказва Соня Стоянова.

Соня Стоянова е сред известните медийни имена от миналото, работила е в редица издания, преди да се премести да живее в САЩ. В момента работи за Асошиейтед прес.

„Не можех да си поема въздух. Имах висока температура и високо кръвно налягане“, разказва Стоянова. Тя била поставена веднага на вентилатор, за да диша по-лесно. Дадени са й и медикаменти, за да свали температурата, пише bg-voice.com. Българката се оплаквала и от стягане в гърдите и недостиг на въздух. В момента тя е изпратена в дома си за домашно лечение.