Любопитен инцидент е станал в източната част на Москва на фона на широко разпространената тревога за пандемията на коронавирус. 65-годишната Галина се свързала с полицията и съобщила, че нейният син, 34-годишният Иван, наскоро се е върнал от Израел и според нея е болен от коронавирус.

Галина помолила за помощ, защото докато синът й бил далеч, той оставил 6-годишната си дъщеря Катя при майка си. Жената била много притеснена за внучката си и не искала да я даде на "заразения" си син. 

След като всяла паника сред полицаите, Галина затворила телефона и следователите трябвало спешно да установят кой е Иван и къде да го търсят.

„За щастие пенсионерката, която се обади, навреме се взе в ръце и промени решението си и отново набра полицията. По време на разговора тя обясни, че е измислила болестта на сина си, за да остане по-дълго време внучката й Катя при нея. Галина била много притеснена от ситуацията в страната и по света и не желаела да излага детето на риск, дори и с цената на това да остави момичето временно без собствения си баща“, каза източник на реда пред KP.RU.

Каквито и мотиви да са движели Галина, за да реши да предаде собствения си син в полицията с измислена коронавирусна инфекция, органите на реда сега подреждат историята. Очевидно оперативните работници трябва да се намесят в семейния конфликт и да спомогнат за разрешаването му по мирен начин.