Истински скандал се разраства в едно от училищата в Уляновск, Русия. Родители на ученици поискаха една учителка да бъде уволнена. А причината е... меко казано, озадачаваща. Всъщност няколко ученички, докато се разхождали из търговски център, видели как учителката им си избира сутиен. В резултат на това, според родителите, децата започнали да обсъждат предпочитанията на младата преподавателка при избора на бельо и... "мислели само за това".

„Това ли трябва да правят съвременните млади учители? Те изобщо не разбират къде работят? Това е училище, а не нощен клуб. Дъщеря ми, която учи в 9 клас, ми разказа всичко. Как може учителка да отиде да си избира бельо, знаейки, че учениците й могат да я видят, добре поне, че не е мерила сутиените пред тях. Сега всички знаят какъв сутиен носи. Момчетата в класа само това обсъждат сега. Вярвам, че такива учители нямат място в училище. Надявам се директорката да забележи този пост и да изхвърли тази любителка на купуването на дрехи пред деца“, написа майката на една от ученичките в социалните мрежи.

Слава богу, инициативата на жената не е получила подкрепа от интернет потребителите. Според тях човек не може да бъде уволнен само за това, че пазарува в магазин. Учителите имат пълно право да посещават всяко място. Под поста на родителката се нароиха безброй коментари:

"Може би е учителка, но само в училище, когато излиза извън училището, тя е преди всичко момиче, особено младо. Тя иска да има личен живот и защо да се притеснява от избора си на бельо?"

"Скъпи автор, трябва да отидете на лекар. Вие не ходите л в магазини? Не купувате ли бельо? А тя не може само защото е учител? Глупости!"

"Толкова много учители са били натрупани на учители, че не можете да ги гребете през цялата година. Те трябва да учат децата на всичко, да ги вземат с химикалката от вкъщи до вкъщи, да ги предпазват от всичко и най-важното, да правят само това, което родителите искат. Ако следвате своята логика, тогава "Учителите и хранителният магазин не трябва да излизат!"

Разбира се, има и подкрепящи родителката - малко, но и такива се намериха. Според тях учителят трябва да бъде пример за учениците във всичко и навсякъде.

Като цяло майката на ученичката беше посъветвана да се грижи повече за себе си и дъщеря си и да не влиза в личния живот на учителката.

Източник: KP.RU, превод и редакция: Glas.bg