По предварителни данни шест души са ранени в резултат на тежкото кацане на хеликоптер Ми-26 в Ямало-Ненецкия автономен окръг, съобщиха РИА Новости.

Представител на спешните служби в региона съобщи, че в събота сутринта в Тазовски район хеликоптер Ми-26 на авиокопмапинята „Абакан Авиа“ на борда на който е имало осем души - петима пътници и трима членове на екипажа, е имал проблеми при кацането.

"Разследващият екип отиде на мястото, беше организирана проверка ... По предварителна информация са ранени шестима души. Подробности за случилото се изясняват", заяви говорител.

Източник в местните служби за спешни случаи каза по-рано, че един от членовете на екипажа е получил тежки наранявания. Според друг източник на РИА Новости, запознат със ситуацията, вертолетът се е насочвал от село Ямал Уренгой към Ванкорското находище на нефт и газ в Красноярската територия.

Според метеоролозите в Тазовски район, където се е случил инцидентът, в събота е регистриран силен вятър, поривите на който достигали 10 метра в секунда, температурата на въздуха била минус 2 градуса.