43-годишният Тобиас тичал по улиците на Ханау и стрелял по хора, влязъл в два бара за наргиле и застрелял няколко невинни хора там. Десният терорист уби общо деветима души, след това 72-годишната си майка, след което се застреля.

След терористичната атака в интернет, заедно със снимки на други жертви, беше публикувана снимка на 20-годишния Билал Гекче, съобщи bild.de. Той беше обявен за загинал. 

„Много хора смятат, че на 19 февруари също съм бил в един от баровете и че ме е улучил куршум. Но това не е така. Цял ден си бях вкъщи" - разказва съвсем живият турчин.

Оказва се, че много от хората, които Тобиас уби, са негови познати. 

„Тогава в интернет внезапно бях обявен за мъртъв. С това не може да се шегува никой. Моето семейство и много хора от Турция повярваха. Обаждали са се на семейството ми, плакали се, ходили са у дома при родителите ми, питали са дали съм жив, искали са да знаят дали това е вярно... Не ми харесва какво се случва там. За мен е важно сега да подкрепя колегата си, който все още е в болницата. Най-важното сега са ранените. Семейството ми знае, че съм жив и това е най-важното."

Снимката била публикувана дори в турски вестници

И в Турция във вестниците беше публикувана снимката на Билал: „Ужасно и страшно е да получавате обаждания от приятели и роднини, които смятат, че сте мъртъв. Как попаднах в списъка на убитите и защо снимката ми се публикува навсякъде, не мога да си обясня”, споделя човекът.

Той не знае колко обаждания и съобщения е получил напоследък, има невероятно количество от тях. 

„Въпреки това съм благодарен на всички, които ми писаха, радвам се, че мислеха за мен и се тревожиха за мен. Добре съм, здрав съм. Жив съм! Но несъмнено съм много разстроен от случилото се." 

Припомняме, в сряда Тобиас Р. откри огън в Наргиле бар в полунощ. Трима души загинаха там, след което той отиде в „Арена бар и кафене“, където уби още шестима души. Вкъщи той уби майка си, а след това се самоуби.

Превод: Glas.bg