Бавария вече е задължила своите граждани да носят само защитни макси FFP2 на обществени места. Други федерални области ще последват примера. Ще се повиши ли цената на маските поради увеличеното търсене? Естествено! Някои аптеки в Мюнхен вече продават маски за лице FFP2 на рекордна цена от 7,95 евро на брой.

Настоящата ситуация плаши германците, особено тези, които живеят от социални помощи. Като се имат предвид разходите за маските, те осъзнават, че не могат да си позволят да ги купят. Какво да правят? Да си седят у дома и да не пазаруват хранителни стоки?

Без паника: има решение! Поне за германците.

От 1 февруари дискаунтърът Aldi Süd ще продава маски FFP2 на цена от 4,99 евро за опаковка от 2 броя, пише bild.de. Говорител на Aldi вече обяви, че в края на декември дискаунтерът е закупил огромна партида защитни маски, които отговарят на всички европейски изисквания.

Amazon също има подобни продукти в своята гама. Например, маска LUYAO, която е преминала сертификацията на ЕС (22,99 евро за 20 броя). Можете също така да закупите маски за лице Sentias, които се продават в Netto Marken-Discount.

Освен Алди, други дискаунтъри като Кауфланд, Пени и Лидл също планират да продават маски за лице.

В момента германците могат да закупят маски за лице FFP2 от интернет гиганти като Real, Ebay или Amazon, аптеки, Rossmann, DM, Müller, Budni клонове, както и някои супермаркети Rewe и Edeka. Цените варират от едно до шест евро за брой.