Този младеж определено има ангел-пазител! В малко градче в Германия 15-годишното момче избегна на косъм смъртта между... железопътни релси.

Според говорител на полицията, тийнейджърът легнал да почива на път за вкъщи, след като се срещнал с приятели. Младежът заспал между релсите на железопътната линия във вторник вечерта. Той спял толкова здраво, че дори не забелязал как към него стремително се носи регионалният влак RE3 (29538), пътуващ от Франкфурт до Саарбрюкен.

Шофьорът на влака забелязал тийнейджъра и предупредил центъра за контрол на железопътния трафик, пише bild.de. На отсечката между Франкфурт на Майн и Саарбрюкен всички влакове били спрени. Спасителите намерили младежа на мястото, където го видял шофьорът. Тийнейджърът бил събуден и отведен в полицейското управление. Оказало се, че момчето е пияно.

15-годишният разказал на служителите на реда, че не помни какво се е случило. След разговора тийнейджърът е прехвърлен на грижите на баща му.

"Този ден той може да счита за втория си рожден ден", заяви говорител на полицията в град Кирне. - Чудо е, че машинистът го е забелязал. Всичко можеше да завърши с трагедия."

Превод: Glas.bg