Броят на новозаразените в един от френските региони с най-много българи расте драстично. Поради тази причина Ница и Марсилия затягат мерките, свързани с ограничаване на вируса. В Ница се забранява събирането по паркове, градини и плажове на повече от 10 души.

На големи събития пък броят на публиката се ограничава до хиляда души. Забранява се продажбата на алкохол за вкъщи след 20 часа, както и неговата консумация след полунощ. Анулирани са много социални и културни събития. Подобна е ситуацията и в Марсилия. В средиземноморския град изпитват остър недостиг на медицински персонал и призивите са за доброволци, които могат да се включат в помощ на местните болници.

Франция регистрира нов рекорд на заболели. Само за последните 24 часа той надхвърли 10 500 души. Въпреки това властите в страната все още са категорични, че няма да затягат допълнително мерките. Няма да въвеждат и частична карантина, но при положение, че хората са дисциплинирани и успее да се овладее настоящата ситуация, която в момента изглежда наистина тревожна.

Франция се намира на второ място след Испания в Европа по брой на новозаразените с коронавирус. Носенето на маски в много населени места – дори на улицата, става задължително. Властите решиха да редуцират задължителната карантина от 14 на 7 дни. Причината – все повече французи се оказват недисциплинирани и изпитват трудност да спазват двуседмичната задължителна изолация.