Бизнесмен търси жени на работниците си... ергени! Странната обява е публикувана във Facebook страницата на фирмата Webbink Bouwgroep и предизвика фурор в цяла Холандия, а защо не и у нас.

Веббинк е собственик на холандска строителна фирма и търси булки на своите 13 неженени работници.

"Установихме, че имаме 13 работници без съпруги и гаджета. Затова организираме среща, на която искаме да ги запознаем с прекрасни жени. Тези, които се интересуват, моля да заповядат в офиса на фирмата ни в град Фризенфейн на 8 ноември от 19 часа, за да се видят с нашите готини професионални строители", пише той в социалните мрежи.

Страницата на фирмата във фейса има 1100 последователи, а под съобщението от 23 октомври има почти 2600 коментара и над 550 споделяния. Обявата е забелязана веднага от холандските медии, които популяризират историята.

От коментарите под нея става ясно, че стотици необвързани дами планират да отидат на соарето, привлечени от снимките на красивите момчета. 12 от тях са на възраст между 17 и 30 години, тринадесетият е на 53 години.

Поради изключително големия интерес три дни след публикуване на обявата собственикът Веббинк уточнява в специално съобщение, че на срещата ще бъдат допускани само дамите, които са получили лична покана от фирмата му.

Веббинк организира често партита, игри и други забавления за работниците си и техните семейства след работа.

"Нашата компания е семейна и съм убеден, че момчетата ще се чувстват по-комфортно, ако имат до себе си жена - категоричен е той. - Останах изненадан, когато установих, че 13 от 35-те ми служители са необвързани. Това е голяма цифра - почти една трета. Затова реших да направя нещо по въпроса!"

Най-вероятната причина толкова много от момчетата му да са сами е, че строителите са сред мъжете с най-неодобрявани професии от холандските жени.