Много хора обръщат голямо внимание на прическата си и не позволяват на никой да им разваля прическата. Но някой фризьор-любител се оказа, че е подстригал кичури коса от непознати в пражките трамваи.

Полицията възприема случая сериозно и сега е помолила обществото за помощ не само в намирането на непознатият ентусиаст, но и в откриването на още жертви.

Полицията вярва, че може да има повече жертви, тъй като някои хора може би не са си направили труда да подадат жалба. За разлика от откраднат портфейл, например, няма нищо ценно за възстановяване.

Всеки, който се е сблъскал с фетишиста на коса, се призовава да се свърже с полицията, тъй като се търсят доказателства и се опитват да създадат дело, пише Канал 3.

Едната жертва пътува с трамвай на 10 февруари в посока ​​в Прага, когато усеща, че някой докосва косата ѝ отзад. - Тогава установила, че ѝ липсва коса и че е отрязана в трамвая. При разследването на случая разследващите установяват, че по време на този акт мъж, пътуващ в трамвай, впоследствие е бил хванат от камери, докато тичал по улицата.

Случаят се разследва по подозрение в хулиганство. В зависимост от обстоятелствата и тежестта на провинението може да бъде наказан с глоба до 30 000 чешки крони и до три години затвор.