Признавам, че като чуя и видя подобни неща, възмущението ми така мълниеносно се изстрелва нагоре, че в някакъв момент прераства в ярост. Защото става дума за нашите деца – най-скъпите ни, но и най-беззащитните.  И то точно от нас, възрастните. Този път мястото е Германия, но няма никаква гаранция, че утре няма да е България. Майки и бащи, бъдете нащрек какво се случва в детските градини на вашите деца! Особено като чуете за „оригинални игри“...

В Германия назрява огромен скандал. Десетки родители са информирали, че в детските градини децата им са подложени на насилие и гавра от страна на съвършено странични мъже, които идвали в групите да „попрегръщат децата“ им.

Всичко това, както се изясни, се е правело под егидата на международна програма - «Original play», чийто ръководител е американец. Игрите се оказали толкова «оригинални», че сега няколко десетки деца се лекуват от психологически травми, а пет от тях са заявили, че са били изнасилени...

Идеята на «Original play» е да помогне на децата чрез тактилно общуване с възрастни да се избавят от агресията и да се освободят от гнева. От описанията и фотографиите е видно, че занятията се провеждат на пода, където децата се търкалят и прегръщат с възрастни, предимно мъже.  

Основателят на програмата Original Play американецът Фред Доналдсън

В Германия, където на неприкосновеноста на децата се отделя особено внимание, родителите направо са изпаднали в ужас. На практика невербалното общуване се е превърнало в своеобразна програма «Радостта на педофила». На сайта на програмата официално е указана и цената за участие: 200 - 250 евро за посещение на детска градина. Парите в касата и...  човекът вече не е извратен, а напротив -  горд участник в международна програма по разкрепостяване на децата и отнемане на стреса.

Вече е публикувано видео, показано от немско ТВ, в което шкембест мъж (глава на проекта) се търкаля с момченце по килима, поставя го в областта на гениталиите си  и го заставя да подскача. Ако у някого след това стресът се е „отнемал“, то това едва ли е у детето...  

 

Възниква напълно закономерният  въпрос: как родителите са допуснали техните деца да участват в това? Става ясно, че всъщност майките и бащите изобщо не са били наясно какво точно представлява тази програма. На всичкото отгоре „оригиналните игри“ се провеждали в общински детски градини – т.е. там, където има достатъчно високо ниво на доверие. Но от момента, в който децата започнали да разказват на родителите си какво се случва в детската градина, те се обърнали към полицията.  

Само че независимо от количеството на жалбите полицията не бързала особено, защото... «не били предоставени достатъчно факти»!

Тогава родителите се обърнали към телевизията и шокиращите скандални факти били обнародвани. В сюжета на първи канал в програмата «Kontrast» се разказва, че немските психолози са в шок: "Инструкцията на програмата «Original play» - това си е истинско ръководство за педофили!".

 

Впоследствие се изясни, че подобни „игри“ се практикуват и в съседна Австрия, съобщи kp.ru/daily. Но след като скандалът се разрази в Германия, проектът «Original play» е забранен и там. Оказва се обаче, че той е „изпълзял“ и в други страни...

 

Разбира се, инициаторът на тази „уникална програма“ и досега не е арестуван. Даже дава интервюта наляво и надясно, в които обяснява колко неразкрепостени са тези родители. Глупави и невежи – не разбират нищо. И снизходително подхилквайки се, потрива потните си пухкави ръце, уверен  в своята безнаказаност.

Да има късмет да се появи в България...