В понеделник следобед 101-годишната германка Урсула тихо се измъкнала от старчески дом през авариен изход, за да... поздрави лично дъщеря си за рождения й ден, въпреки карантината.

След известно време местните жители забелязали безпомощно изглеждаща възрастна жена на улицата и извикали полицията.

Първоначално органите на реда искали да заведат Урсула в старчески дом, но тя започнала да ги уверява, че не живее там, и вместо това дала домашния адрес на дъщеря си. И едва когато полицията пристигнала в мястото, посочено от пенсионерката, станало ясно, че 101-годишната жена тайно е напуснала старческия дом.

Дъщерята Мариана, която празнувала 72-ия си рожден ден същия ден, споделила, че нейната възрастна майка се е преместила в пансиона за въ зрастни преди две седмици. Жената също признала, че тя и майка й са много трудно преживяват насилствената раздяла и общуването помежду им много им липсва.

Междувременно „бягството“ на Урсула не беше напразно: тя успяла да поздрави дъщеря си от прозореца на патрулна кола и да й махне с ръка. В интервю за BILD ръководителят на старческия дом заяви, че след завръщането си в пансиона, тяхната подопечна изглеждала щастлива и удовлетворена и сега всичко е наред.

Превод: Glas.bg