33-годишен шофьор от Германия е имал късмет. Той не бил вкъщи, когато бюрото му Ikea избухнало в хола.

Стъклата от плота биби навсякъде. Страстният компютърен геймър трудно повярвал на очите си, когато се върнал у дома на следващия ден и намерил масата си Galant, която купил от шведския производител, напълно унищожена.

„Останах у приятелката си. На следващата сутрин се прибрах и помислих, че крадци са извършили обир на моя апартамент, разказва Толксдорф пред bild.de. - Масивни парчета, разпръснати из апартамента на разстояние 10 метра. Щетите са за 1600 евро."

Според мъжа експлозията е повредила компютъра му за 4000 евро, но застрахователната компания отказва да плати за щетите, тъй като този вид щети не е включен в договора.

„Това не е повреда от счупено стъкло, това е термична експлозия. Застраховката трябва да покрива щетите, казва пострадалият. - Много се радвам, че дъщеря ми Емилия (5 години) беше с майка си по това време. Бюрото за писане е в хола. Стъклените парчета можеха сериозно да й навредят“.

Толксдорф живее на тавана: "През лятото температурата в апартамента се повишава до + 60 ° C, така че от време на време не нощувам вкъщи."

Причината в топлината ли е?

Ikea не може да обясни инцидента: „Ние използваме еднослойно защитно стъкло за плотове на бюрата и трапезните маси, което не се разпада на остри парчета. Не искаме да подценим описания случай, но можем да кажем, че тези повреди в много случаи възникват в резултат на механичен удар."

След инцидента бюрото Galant беше свалено от пазара.

Превод: Glas.bg