Във Франция шофьор на автобус стана жертва на групова атака. Само защото не искаше да пусне няколко пътници, които бяха без защитни маски.

Според съобщенията, нападението е станало миналия уикенд в град Байон в югозападна Франция. 50-годишният водач отказал да пусне четирима пътници, тъй като те не разполагали с лични средства за защита на дихателните пътища, както и валидни билети.

Тогава младежите нападнали мъжа и му причинили толкова тежко нараняване на главата, че французинът е трябвало да бъде хоспитализиран в болница в безсъзнание. В деня след нападението лекарите установили, че жертвата има мозъчна смърт.

Според местните медии по време на разследването на инцидента правоохранителните органи са разпитали над 30 души, които биха могли да участват в побоя, петима потенциални заподозрени вече са задържани. Разследващите действия все още продължават.

Както стана известно, в отговор на случилото се много други шофьори спряха работата си в района. Според някои сведения те ще тръгнат по маршрутите си чак след погребението на колегата си.

Превод: Glas.bg