27-годишната Мария Тереза от Норвегия търси баща си, когото не познава и никога не е виждала.

Знае само, че през 1991 година майката й е била на почивка в България и тук се е запознала с баща й, но след ваканцията никога повече не го е виждала. Сега момичето го търси с призив в социалните мрежи.

"Здравейте, казвам се Мария Тереза. На 27 години съм, от Норвегия. Търся баща си". С този призив Мария се обръща към всички в социалната мрежа, разказвайки за себе си.

"Искам да открия баща си, защото откакто бях малка всички имаха бащи, а аз не. През целия ми живот съм имала чувството, че съм половин човек", казва тя, цитирана от Нова тв.

През май 1991 година Лизабет, майката на Мария, идва на почивка с приятели в "Златни пясъци".  Отсядат в хотел "Ерма". Една вечер отиват в бар "Червеният рог".

"Тя се запознала с мъж, който се представил като Ник, с кафява коса, сини очи, носел е шапка и дънково яке. Казал е на майка ми, че има среща с приятели и после ще се върне при нея", разказва Мария Тереза.

Мъжът на име Ник не владеел добре английски, представил се за италианец, който работи в "Златни пясъци".

На следващия ден се разбрали да се видят пред хотел "Родина", но той така и не се появил. Шест седмици по-късно Лизабет разбира, че е бременна с Мария Тереза.

"Опитвам се да намеря баща си. Той не знае, че аз съществувам. Не знам нищо за него, тогава е бил на около 26-27 години, сега трябва да е на около 53", разказва Мария Тереза.

Тя разбира историята на своите родители когато е едва на 10.

"Направих си няколко ДНК-теста, според които съм наполовина българка", разказва момичето.

Този юли Мария идва в България, за да се върне на мястото, където някога са се срещнали майка й и баща й.

Майката на Мария Тереза пази снимки от вечерта, в която е срещнала Ник. Потребител в социалната мрежа разпознава един от хората на тях, но за жалост мъжа е починал отдавна. Мария се надява, ако баща й гледа този репортаж, да се свърже с нея.