Те не успяха да стигнат! Момчетата просто изтичаха през релсите, за да не изпуснат влака. Сега братята Хасан и Блериан са мъртви!

Драмата се разигра във вторник сутринта около 7 часа на жп гара Bruckberg в Долна Бавария. Чичото на момчетата съобщава, че майката е завела синовете си на гарата и след това си е тръгнала. Очевидно е бързала...

Момчетата също бързали. Опитали се да не пропуснат влака за Ландсхут, който вече бил пристигнал на перона. Братята изтичали покрай затворената бариера, след което започнали да бягат по коловозите. Изведнъж на релсите се появил регионален влак, пътуващ към Мюнхен.

"Машинистът на влака искаше да намали скоростта, но беше твърде късно", казва говорителят на полицията Гюнтер Томашко. Много хора, включително ученици, са станали свидетели на фаталния инцидент и е трябвало да потърсят помощ от екипа за реагиране при кризи.

„Сестра ми е съкрушена. Тя отказва да говори. Само гледа в една точка и плаче”, казва чичото на мъртвите момчета пред bild.de.

Кметът на Брукберг Рудолф Радмайер изрази съболезнования на семейството на жертвите и нарече деня на тяхната смърт „черно петно ​​в историята на града“.

 

Снимка: Матиас Балк / dpa

Според полицията на мястото е имало около 100 спешни служители. Според служител на правоприлагащите органи е оказана психологическа подкрепа на всички нуждаещи се.

Превод: Glas.bg