Лоши новини: На езерото Волфганг, популярно сред много туристи, се е появила коронавирусна епидемия. Страхът от новия вирус нараства.

Броят на потвърдените случаи на инфекция се е увеличил с още 9 до 53, според говорител на австрийското правителство, предаде АПА тази сутрин.

Всички 628 теста, проведени в събота в Сейнт Волфганг, са обработени. Според АПА в неделя са проведени още 419 теста, резултатите от които трябва да бъдат публикувани днес. Тествани са гости, местни жители и служители на туристическата агенция. Засегнати са седем хотела, пицария и два клуба, според австрийската информационна агенция.

Властите спекулират, че огнището на коронавирус е свързано с посетители. Губернаторът на окръг Гмунден, Алоис Ланц: „Не можем да кажем със сигурност дали епидемията е възникнала в хотели или в заведения за обществено хранене. Понастоящем веригата на инфекцията не може да бъде проследена. Някои от жертвите са посещавали клубовете 13er Haus и W3. Може би инфекцията е станала там."

Разпространението на коронавируса в Сейнт Волфганг напомня на огнището в австрийския курорт за зимни спортове Ischgl, превърнал се в гореща точка на COVID-19 в Европа.

Езерото Волфганг в Залцкамергут е много популярно сред туристите. За да предотвратят по-нататъшното разпространение на вируса, властите наложиха комендантски час на ресторанти и други обществени заведения до 23:00 часа.

Припомняме, всички български граждани, пътуващи от България за Австрия, както и граждани на Европейския съюз, пристигащи от България, при влизане в Австрия от 00:00 часа на 27 юли трябва да представят сертификат за отрицателен PCR тест за коронавирус, не по-стар от 3 дни преди пристигането в страната, както и медицинско удостоверение по образец на немски или английски език. 

Нова държава въведе ограничения за българи!

Превод: Glas.bg