Властите на малкото испанско селце Олвес спешно търсят нов барман, на когото са готови да осигурят безплатно настаняване и отстъпки. Барманът бил спешно необходим, за да спаси селото от изчезване, пише вестник Идеалиста.

Факт е, че барът e единственото място в селото, където местните жители могат да се отпуснат, да проведат срещи и да се включат в социални дейности. Бившите собственици на бара напуснали селото, лишавайки населението от такава възможност, която може да доведе селото до постепенно изчезване.

Идеалният кандидат за нова длъжност е семеен мъж. На всички негови роднини e обещано да си намерят работа и ако е необходимо, да организират трансфер за децата до училище. Семейството на новия барман ще получи безплатни жилища и значителни отстъпки за комунални услуги.

Властите на Oлвес се надяват, че много щедрото предложение ще помогне на тези, които са загубили работата си или са загубили драстично доходи поради пандемията на коронавируса и наложените ограничения. Единственото изискване, което е поставено на кандидата, е официалната регистрация като барман и получаването на статут на самостоятелно заето лице.

Предложението бързо привлече интереса на много кандидати: десетки семейства от различни региони на Испания и дори от други страни вече са изпратили заявления до селото.