Шок предизвика резултатът от криминалистична експертиза на 11-месечно бебе от Сирия, което в неделя бе транспортирано в болницата от родителите си в гръцката столица.

Според съдебно медицинският доклад 11-месечното бебе е било подложено на тежко сексуално насилие. Причината за смъртта обаче остава неясна.

11-месечно момиченце е дете на сирийско семейство бежанци в Гърция. Прието е в болница вчера без пулс и признаци на живот.

Въпреки усилията, положени от лекарите, момиченцето е починало. След направената аутопсия стана ясно, че върху безжизненото тяло на малкото момиче са открити признаци на сексуално насилие.

Ще бъдат прегледани и другите две деца от семейството от Сирия, 11-месечно бебе, което е близнак с починалото, друго дете на 2 годинки и половина.

Децата са настанени в Детска болница „Аглая неделя“. Генетичен материал ще бъде взет от тях, както и от техните родители.

Родителите на невръстното дете, сирийски граждани, пребиваващи в апартамент под наем за бежанци в района на квартал Зографос, са задържани в Дирекция за сигурност в Атика. Заедно с тях в същото жилище са живели още една двойка техни сънародници.