Британски тийнейджърки, са били изнасилени групово по време на екскурзия в Южна Италия.

Те разказват пред съда, че са били нападнати от група мъже по време на парти във вила, намираща се в местността Басилика, близо до град Пистичи.

Ужасното престъпление се е случило по-рано този месец, пише "Метро".

Материали от разпитите, публикувани в италианските медии, разкриват че момичетата са били удряни преди да бъдат изнасилени.

Двете девойки, една от които е едва на 16 години, са били дрогирани, вероятно от нападателите си.

Действията на мъжете са продължили 15 минути и са приключили след като едно от момичетата захапва мъж от групата. Записи от камерите показват бягащата група от мъже, един от които се превива от болки.

И пак къса пола, и пак яростно нападение!

Полицията описва извършеното престъпление, като брутално и крайно. Двете жертви се налага да пропуснат началото на учебната година, защото трябва да свидетелстват срещу извършителите. А едно от момичетата е прекарало рождения си ден, далеч от роднини и приятели, за да свидетелства по процеса.

Ето го задържания за бруталното изнасилване на ученичка! СНИМКИ

Вследствие на полицейското разследване, едва дванадесет часа след престъплението са идентифицирани осем заподозрени.

Мъжете са на възраст от 19 до 23 години, като част от тях се намират в полицейското управление, а другите са под домашен арест.

Те отричат обвиненията срещу тях и заявяват, че двете момичета са дали своето съгласие за сексуални отношения. Решението на съда ще излезе, след изслушване и на второто пострадало момиче.