Турчинът Алчън Левент, предизвикал катастрофата, в която загина сръбският певец Шабан Шаулич, е изчезнал безследно, съобщава белградският вестник "Вечерне новости", като се позовава на немски медии. По-рано доста медии тиражираха, че турчинът е починал, но първоизточникът на новината говори друго.

Звездата на сръбския турбофолк Шабан Шаулич загина в катастрофа на магистрала край немския град Билефелд на 17 февруари миналата година.

Обвинителен акт срещу Алчън Левент е внесен през август миналата година. Освен две обвинения за  убийство по непредпазливост, му е повдигнато обвинение за причиняване на телесни повреди, застрашаване на движението по пътищата и шофиране без свидетелство за управление на моторно превозно средство.

Алчън Левент нямал нито шофьорска книжка, нито германско гражданство. Той е бил в ареста 11 седмици преди освобождаването му. Германската медия Nw.de съобщава, че турчинът вече не живее в Гютерслох и процесът срещу него все още не е започнал.



Половин година след повдигането на обвинението още не е определена датата на за началото на процеса, който се очаква да бъде внимателно следен в Сърбия.

Адвокатът на Левент, Джерит Шол отказва да разкрие местонахождението на клиента си, защото към клиента му са отправяни заплахи за убийство.

Германските медии съобщават, че заподозреният Левент, който в момента на произшествието е бил пиян и под въздействието на наркотици, е шофирал два пъти по-бързо, отколкото му е позволено - карал е 160 км/ч, вместо 80 км/ч.