Арестуваните за жестокото убийство на бившия треньор по борба Йордан Атанасов и съпругата му Марияна са посочили мястото, където са изхвърлили пистолета, стана ясно от брифинг на МВР и прокуратурата. Оръжието е намерено от криминалистите в Студетски град. Задържаните са строителни работници, които са били наемани от жертвите. Те са признали за престъплението. 

Ръководството на МВР и прокуратурата дадоха брифинг на мястото, където е открито оръжието на престъплението. В момента зам.-главният прокурор Иван Гешев и министърът на вътрешните работи Младен Маринов обявяват детайли около разследването. В брифинга участват и  директорът на Национална полиция Христо Терзийскии и шефът на СДВР Георги Хаджиев.

Зам.-главният прокурор похвали работата на оперативните служби, като я нарече "изключително успешна и добра".

"Изключително брутално и трудно за разкриване убийство", нарече Иван Гешев престъплението. "Към момента са задържани две лица, за които има подозрение, че са извършители на тежкото престъпление. Аз съм сериозен оптимист за това разследване. Тук, до Техническия университет, са укрити два пистолета, които бяха намерени, и затова сме тук", обясни зам.-главният прокурор.

Убийците са следени от 6 дни, а задържането им е станало в село Джурово край Правец, където двамата строителни работници са работели на обект.

Мотивът е користен, казаха още разследващите. Те отказаха повече информация за самите извършители. Двойният разстрел и последвалото разфасоване на телата е извършено в семейния апартамент на бул. "Витоша" 182. Йордан и Мариян са били застреляни с пистолет със заглушител.

След това убийците са положили усилия за заличаване на следи от местопрестъплението - използвали са различни препарати, белина и т.н. Прекарали са жертвите през цяла София. Жертвите и извършителите се познавали за период повече от година, година и половина.

Това, което е изумило разследващите, е, че престъпниците след убийството са продължили съвсем спокойно да водят същия живот, който са водели и преди. Единият от извършителите е лежал в затвора, те са на 44 и 39 години и със сериозни психологични отклонения.

"Необичайното в този случай беше, че първо получихме оперативна информация кои са убийците, а няколко дни по-късно разбрахме кои са жертвите", каза министър Маринов, който призна, че е изумен от жестокостта на извършеното престъпление.