Социологическо проучване на "Барометър България" раздразни бъдещия политик и екс тв водещия Слави Трифонов, след като индиректно бе сравнен с новия Бареков, който би получил едва 1,7%, ако днес се проведат парламентарни избори.

Във фейса шоуменът написа: "В последното предаване на “Шоуто на Слави” обявих, че с моя екип ще правим телевизионен проект. И тъй като това не е достатъчно, обявих, че ще реализирам и политически проект. От тогава до днес чета всякакви неща за себе си и за това какво ще правя. Чух и всевъзможни сценарии за бъдещето си. А това е прекрасно. Защото провокирам свободата на словото.

Какво по-хубаво от това? Може пък да се пооткъснем от това достойно за недемократичните държави 111-о място. Така че, социолози, политолози, всичколози, вие си пишете, говорете, мислете, пък аз ще направя това, което съм казал на 31 юли.

Ще направя това, което ми позволява законът и моралът. Пожелавам успех и на вас, и на себе си", завършва статусът на Трифонов.

Очаква се учредяването нa нoвaтa пoлитичecкa cилa да бъде нa 5 oктoмври, кaтo първoтo cъбрaниe нa фoрмaциятa e плaнирaнo в cтoличнaтa зaлa "Рeйнбoу Плaзa". Името на партията трябваше да бъде "Няма такава държава", но по всяка вероятност ще бъде "Промени тази държава".