Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 23-годишния шофьор, който катастрофира и уби таксиметров шофьор в Пловдив на 3 август.

Окръжните магистрати прецениха, че от събраните до момента доказателства и изследвания с технически средства е установено, че обвиняемият е шофирал пиян/2.10 промила алкохол/, карал е след употреба на хероин и без правоспособност.

От справката е видно, че и друг път е залавян от органите на МВР да кара без книжка. Затова съдът реши, че може да се направи обосновано предположение за съпричастност на А. Д. към престъплението, в което е обвинен.

Според магистратите няма опасност обвиняемият да се укрие при по-лека мярка за неотклонение, но поради тежестта на престъплението и демонстрираната от мъжа пренебрежителност към спазването на закона, съществува риск да извърши ново престъпление, затова той ще остане в ареста.

Припомняме, че инцидентът стана на 3 август на кръстовището на бул. „Шести септември“ и моста „Адата“, когато по неясни за момента причини младият мъж блъснал таксиметров автомобил, чийто 60-годишен водач загина намясто. По време на мелето с виновния водач е имало негов спътник, който също е бил задържан за 24 часа. След това е бил освободен.

Ако бъде признат за виновен, младежът може да получи присъда от 3 до 15 години затвор.

Определението на съда подлежи на обжалване пред Апелативния съд.