Мъж и жена са загинали при при падане на малък самолет край Ихтиман. Както БЛИЦ писа сигналът за случилото се е подаден около 11.30 часа. Машината била пилотирана от мъжа. И двамата са млади - на възраст между 30 и 35 години. Тя е излетяла от летателна площадка край Ихтиман и паднала от около 100 метра височина, съобщава Нова телевизия.

На мястото са изпратени две линейки. Спешните медици са установили, че телата на жертвите са обгорели. 
 

 

 

 

Жертвите са пилот и пътничка, съобщиха от Министерството на транспорта. 

От там допълниха, че инцидентът е с малък експериментален самолет, пилотиран от мъж. Машината, в която е пътувала и жена, е излетяла от летателна площадка "Чернево" (до Ихтиман) за Драганово. По първоначални данни след набрана височина, тя изпаднала в свредел, паднала и се самозапалила. Двамата на борда са загинали, потвърждават от министерството. 
 

 

 

 

На място са пожарни и полицейски екипи, както и звеното за разследване на авиационни събития към Министерството на транспорта, което ще извърши и първоначален оглед, се казва още в съобщението. 

Рано е да се говори за причината за катастрофата. Това каза авиоекспертът Христо Христов, който пътува към мястото на инцидента.  

„Всичко съгласно полета е било регламентирано нормално и законово, но е рано да говорим за причина, защото тези самолети нямат черни кутии. Всичко се прави на мястото  според останките на самолета, съприкосновението на самолета със земята и тогава се правят по-задълбочени анализи. Ако няма свидетели на събитието, работата на Комисията ще бъде много затруднена” , обясни той.
 

 

 

 

Разследването на авиационното произшествие, настъпило край Ихтиман, се извършва под наблюдението на Окръжна прокуратура София. Около 11.30 часа малък самолет е паднал в района, като по начални данни пилотът и пътникът в самолета са загинали. На мястото на произшествието е изпратен разследващ екип на Националната следствена служба, съобщават от прокуратурата.
 

 

 

 ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!