Иван Йорданов се е обесил. Това показаха резултатите от аутопсията, след като тялото на мъжа беше намерено в понеделник по обяд.

Оказало се, че Иван се е самоубил, а освен всичко в кръвта му били намерени и следи от наркотици. 

Тялото му било и със счупени ребра, но травмите настъпили впоследствие - клонът, на който Иван Йорданов завързал въжето, се счупил, след като бездиханното тяло на мъжа натежало. 

Припомняме, че Иван беше обявен за издирване на 27 август. Девет дни полицаи със служебно куче, пожарникари, горски и доброволци от селото претърсваха района, но без успех. Сигналът за изчезването му бил подаден от бащата на Иван.

Преди да загубят дирите на мъжа, Иван звъннал на баща си по телефона, чувала се силна музика, звучал объркано. Впоследстиве стана ясно, че именно заради наркотиците Иван бил неадекватен.

По време на разговора Иван първоначално помислил баща си за своята леля, а после задавал въпроси са видеокасетка от детството си. 

Успял да прати джипиес координати на мястото, където се намира и обяснил, че батерията на смартфона му пада. После изчезнал безследно.

Започна издирване, а трупът беше намерен от каруцар много близо до бившето военно поделение в село Любен Каравелово. Конят на Тунчо Костов започнал да нервничи. Мъжът се огледал и видял бездиханното тяло на младежа - на 7-8 метра от пътя.