Днес сутринта от полицията в града под тепетата съобщиха, че снощи на булевардите „Руски“ и „6-ти септември“ е бил блъснат и е починал млад мъж.

Нелепата трагедия потресе Пловдив, а приятелите на загиналия не спират да пишат в профила му във Фейсбук. Загиналият се оказа се известен музикант от града, пише Blitz.bg.

Става въпрос за барабаниста от пловдивската група "НеЩо ЦвЕтНо" Велко Илиев. Приятелите и родните му са неутешими и не могат да повярват, че вече го няма от този свят. 

„Велко,винаги ще си в нашите сърца!!!“, „Бог да те прости, Велко! Още една добра душа отлетя от нас. Какво се случва, Хора? WTF, бе майна??? Нелепо и тъжно!", са само част от коменатрите в профила на музиканта.  

Снощи автомобил „Ситроен“ преминал на червен сигнал на светофара и блъснал 34-годишният барабанист, който издъхнал на място. Вероятно шофьорът е карал бързо и не е видял жертвата си. С полицейска заповед за едно денонощие е задържан 52-годишният водач на колата. Отрицателни са пробите му за употреба на алкохол и наркотични вещества.

По случая е образувано досъдебно производство във Второ РУ. Действията по изясняване на причините и обстоятелствата около катастрофата продължават под наблюдение на Окръжната прокуратура. Познатите на барабаниста не спират да страдат. "Всички възлагаха големи надежди на него. Той обожаваше музиката, обичаше живота. Вместо сега да върви към бъдещето, да създаде семейство, да гради кариера, ние го изпращаме завинаги в черната земя", казват те и не крият мъката и сълзите си.