Болницата в Сливен назначи проверка на Спешния здравен център в Сливен заради смъртта на Кристин.

Тя трябва да покаже дали екипът на линейката е действал адекватно при транспортирането на детето до болницата, след като най-близките роднини на зверски насиленото и пребито до смърт момиченце, обвиниха медици в немарливост.

Според семейството на Криси има недопустими пропуски – лекарят е седнал отпред в линейката и не е обърнал внимание на детето.

„Като дойде линейката – един възрастен човек, но не му видях физиономията, само държи чантата. Аз занесох дрешките да я облечем. Той дреме, не помогна да я качат. Седна отпред на седалката и тръгнаха. Мен не ме пуснаха. Остави жената сама, а той се качи при шофьора, не отиде при детето да му даде помощ. Виновен е, той изобщо не обърна внимание, тук трябваше да хвърли чанта-манта и да види, да пипне детето тук-там – то беше живичко”, каза по-рано днес Красимир Георгиев, дядо на момиченцето.

Затова лекарят тепърва ще обяснява действията си, но ако се докаже, че детето е оставено само, това е прецедент – твърдят от ръководството на Спешния център в Сливен. 

Според семейството на детето бездействието на спешния екип се е оказало фатално. 

Не е ясно и къде е била медицинската сестра, която по стандарт е част от реанимационния екип.

А Сливен днес е в скръб. В града е обявен Ден на траур след жестокото убийството на 7-годишното момиченце в село Сотиря. 

Близки, познати и граждани ще се съберат по-късно през деня на бдение в памет на Кристин.