Пламен Шляпашки е физическият убиец на треньора по борба Йордан Атанасов и съпругата му Марияна.

При първоначалните разпити на двамата мъже – на 39 и 44 години, те си прехвърляли вината за това кой е физическият извършител. 

Впоследствие арестуваният Пламен Шляпашки признал, че той, а не Георги Нанков е натиснал спусъка и е застрелял жертвите в главата.

Убийството е извършено на 14 юли в апартамента на жертвите на централния столичен булевард „Витоша”. 

След фаталните изстрели задържаните разчленили телата на убитите в банята на жилището, натъпкали ги в бидони и с джип ги откарали край Негован. 

После се върнали в апартамента и старателно го почистили с белина. Скрили пистолетите в тайник в помещение в двора на Техническия университет. След ареста разкрили пред разследващите къде са оставили оръжията.

Престъплението е извършено с цел обир. Убийците мислели, че жертвите държат в дома си пари от продажбата на апартамент в столичния квартал „Гоце Делчев”. Оказало се обаче, че средствата не са в жилището им на „Витошка”. 

Оттам престъпниците задигнали семейни ценности, които по-късно са открити в дома на един от арестуваните.

Планирали убийството от около година насам. Били наемани да правят ремонти на друг апартамент, собственост на убитото семейство. Тогава застреляният мъж споделил с един от убийците мнение, че лихвите в банките са много ниски.

Вероятно затова престъпниците решили, че жертвите държат в дома си парите от продажбата на апартамента в „Гоце Делчев”.

Припомняме ви, че Пламен Шляпашки и съучастникът му Георги Нанков бяха арестувани в сряда в софийското село Джурово. Очаква се прокуратурата да им повдигне днес обвинения.

По случая са работили 70 служители на МВР. Следили ги в продължение на шест дни преди да ги задържат.

И двамата строители са криминално проявени, като единият дори е бил в затвора.