За съвременен човек, възпитан в европейска държава, отношенията на източните хора може да изглеждат доста странни. Повечето от нас знаят, че в държави, доминирани от исляма, жените са малко ограничени в правата си. 

Мюсюлманските обичаи

Данните са категорични, че изневярата и разводът са изключително редки в ислямските страни. А абортът е забранен от закона. Всичко това се случва поради факта, че хората свещено спазват древните обичаи, които са на повече от сто години. 

Ако мюсюлманинът противоречи на закона, това ще доведе до затвор и други наказания. 

Жените в мюсюлманските държави имат ясна роля, която те поддържат в продължение на много векове. Една съпруга от исляма трябва да ражда и отглежда деца, да се занимава с домакински дела и да пази огнището. 

Мюсюлманката трябва да уважава мъжа си и да бъде негова вярна съпруга. От нея се изисква също да почете родителите си и родителите на съпруга си.

Изневеряващата съпруга

Изневярата според мюсюлманите е сексуалната връзка на жена с мъж, който не е нейният съпруг. Изневярата обаче в мюсюлманските страни се среща доста рядко, поради строги закони, но не само заради тях. 

Факт е, че момичетата, отгледани и възпитани в традициите на исляма от най-ранна възраст, се готвят само и основно за това някой ден да станат нечия съпруга. Още от детството са били научени, че човек трябва да живее според религията и това, че да предадеш съпруга си, е грях.

Ако започнете от Корана, изневярата е един от най-тежките грехове. В някои мюсюлмански страни за подобно действие жените са брутално екзекутирани на обществено място, като предупреждение към другите представителки на слабия пол.

Съдебен спор

Подобен метод в съвременността не е толкова често срещан. Ако обаче е извършено предателство в брачната двойка, тогава случаят се разглежда от адвокат, съдия, четирима души от неутралната страна, които имат безупречна репутация, и няколко свидетели. 

Ако една жена изневери на съпруга си, тя ще бъде наказана с камшик, но само ако те докажат деянието. 

Свидетели, които дават невярна информация и клеветят жена, също могат да бъдат наказани. 

Ако не е имало свидетели на деянието и по никакъв начин не може да се докажете предателството й, тогава жената няма да бъде осъдена.

Ислямът не позволява линчуване

Според исляма предаването на мюсюлманка е голям грях. Коранът обаче не позволява линчуване. 

Съпругът не трябва да я наказва сам. Ако мъж на обществено място клевети жена си, но няма доказателства, тогава той ще бъде наказан с 80 удара с камшик. 

Страшното е, че в някои страни смъртното наказание все още е разрешено. 

От момента на развода съпругът престава да издържа бившата си жена. Днес има много привърженици на подобни случаи на развод. 

Двойките, в които съпругата е призната за невярна, се съветват да прекратят официалната си връзка. Това обаче се случва, ако съпругът е заподозрял изгората си в предателство, но няма директни доказателства за вина. Съпругът има право да подаде молба за развод, като по този начин разреши въпроса мирно.