Полицията в американския щат Индиана е сложила край на сложна схема за кражби от магазини, която действала в продължение на десетилетия. Преди това обаче мозъкът зад схемата успява да спечели над 1 млн. долара.

Полицията е арестувала 35-годишния “крадец милионер” - Раян Уокър от Индианаполис, след като “мащабно разследване”, което започва през март, обхваща “няколко големи магазини за търговия на дребно в щата Индиана,” се казва в прессъобщение на местните власти. Според съдебните документи по повдигнатото срещу Уокър обвинение той поставял баркодове за евтини продукти на скъпи стоки в магазини, като Target и Walmart, и така на касата плащал по-малко за тях.

След това продавал артикулите онлайн и генерирал печалба, според FOX 59. В един от случаите Уокър използвал за измамната си схема комплект Lego Междузвездни войни в магазин на Target, който струвал 169 долара. Според полицията той сменил баркода с фалшив и купил стоката за малко над 20 долара.

След това Уокър продавал откраднатите стоки в eBay на клиенти от цял свят поне от 2010 г., твърдят от полицията. Срещу него са повдигнати няколко обвинения, сред които и такива за фалшифициране на документи и притежание на фалшиви документи, пише profit.bg. Разследването започнало, след като властите разбрали, че някой краде от няколко големи магазина.

Уокър бил арестуван вследствие на доказателства, събрани чрез видеонаблюдение. Властите също така получили данни от eBay, от които установили, че той е получил плащания за над 1.1 млн. долара от 2010 г. насам.