Базата данни на Националната агенция за приходите, която бе хакната, се споделя свободно в хакерски уебсайтове. Това съобщи онлайн изданието Zero Daily News, позовавайки се на свои източници от разузнаването. Линкове за сваляне на базата данни са споделени от хакера и търговеца на данни с псевдоним „Instakilla“.

Смята се, че той действа извън пределите на България. От ZDNet са получили достъп до базата данни и потвърдили нейната автентичност. Тя е същата като изпратената на българските медии през уикенда. Базата данни съдържа 57 папки, а общият й обем възлиза на 10,7GB. Тя включва лични и финансови данни, включително персонална идентификационна информация, данъчна информация, чиито източници са НАП и други правителствени организации. „Instakilla“, търговецът на данни споделил базата данни публично, отказва да коментира.

В миналото той също е предлагал данни, принадлежащи на гейминг форуми, както и хиляди селфита на българи, показващи личните си карти на камерата с цел идентификация. Междувременно НАП съобщи, че хакерът, пробил системата им, е получил достъп до не повече от 3% от данните на агенцията, и че атаката се е случила преди около 20 дни, а не преди години.