МВР разпространи снимки от дрехите на двете жертви от Негован, открити насечени в чували и затворени в бидони.

„Хората, които могат да идентифицират свои познати и близки по предоставените снимки могат, при гарантирана анонимност, да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР. Съдействието им ще помогне за установяването на самоличността на жена, на предполагаема възраст 45-55 години, а мъжът - на възраст между 65 - 75 години”, пишат от столичната полиция.

Това е втори призив за помощ от страна на полицията, която всячески се опитва да разплете ужасяващото кърваво престъпление.

Преди два дни от МВР обявиха, че застреляните и разфасовани мъж и жена не са в базата данни на МВР за издирвани хора през изминалите два месеца назад. 

Проверено е дали и двамата убити не са чужди граждани като дори е работено по версията за нелегално пребиваващи у нас хора. И тази възможност също е отхвърлена. 

В момента разследващите преглеждат базата данни на МВР за изчезнали хора преди три и повече месеца, за да проверят дали някои от профилите там би съвпаднал с този на намерените застреляни мъж и жена. 

От полицията вече обявиха, че убийството е извършено прецизно и професионално преди около 2 месеца. Мъжът е застрелян веднъж фронтално в главата. Куршумът попаднал в челото, малко над лявата вежда. За разлика от него жената е била простреляна в гръб, отново в главата. И този път изстрелът отишъл леко вляво. 

След разстрела убиецът съблякал жертвите си, нарязал телата с нож с гладко острие. За костите обаче е използвал малка брадвичка тип секира.

Останките от телата им били поставени в найлонови торбички и хвърлени в бидони. В плик били прибрани и дрехите. След това убиецът ги закарал край езерото в Негован. Смятал, че хвърля бидоните в блато. Вместо това обаче ги е оставил в гориста местност. 

Така до тях имали достъп кучета, които подхванали крайниците на жената, както и двете глави. Затова и са открити само черепи, по които няма нито едно парче кожа.