Един баща се бори децата му да останат в България и да останат там, където им е мястото - у дома. Днес ви разказахме историята на Чавдар Георгиев, само часове след това граждани се събраха на протест в столицата, за да подкрепят битката му. 

Чавдар е баща на две деца - момче и момиче. Сключва брак с жена от Норвегия преди години, която обаче се оказва с криминално досие. Осъдена е за тежки финансови престъпления. Междувременно те се разделят, а бащата, заедно с двете си деца, се прибира в България, при това напълно легално. 

След като майката обаче излиза от ареста, решава да потърси правата си и завежда дело за отвличане по Хагската конвенция и в момента текат дела пред съда. 

„Предвид огромните обвинения срещу майката, кой ще гледа тези децата? Приемни семейства? Това ли е най-доброто? Това ли пътят на сърцето и обичта? Или е пътят на поредните деца-касички, за които се получават субсидии?“, попита Христо Лафчиев, един от организаторите на протеста в подкрепа на Чавдар.

По-рано през деня протест се проведе и в Шумен, родният град на бащата, а събралите се граждани настояха за справедливо съдебно решение по казуса.