Президентът на УЕФА Александър Чеферин коментира остро инцидентите от мача България-Англия на стадион „Васил Левски“, който се игра през октомври. На няколко пъти тогава двубоят бе прекъсвана заради маймунски звуци, а "лъвовете" получиха наказание от 1 мач без публика, парична глоба и период на мониторинг.

“Мислите ли, че на онези идиоти в България им пукаше за мача?, изригна Чеферин. - Та те напуснаха стадиона 10 минути след това. Ами на онези в Хърватия, които нарисуваха свастиката на терена? Не им пука! Те са точно като нацистката партия през 30-те години на миналия век. И ако кажа, че няма какво да направя, за да променя това, то трябва да спра да правя каквото и да е“.

Чеферин разкри пред английското издание „Мирър“, че вярва, че 99% от футболните фенове не са расисти. Неговите големи притеснения са за малцинството, което според него проваля всичко и може да донесе страдание на истинските привърженици на спорта. Словенецът призна също, че в УЕФА се обсъжда сензационно предложение - премахването на така наречената „тънка засада“. Замисълът е да не се решават ключови ситуации от 10-20 сантиметра. „Ако сте с по-голям нос, значи сте в засада“, пошегува се Чеферин.

Той бе категоричен, че ще има ВАР на Евро 2020 и технологията е абсолютно наложителна за всички големи първенства и турнири.